Album Terkini

Ahad, 26 Julai 2009

ABAH PU3 DAH KE KELANTAN...UWAAAAAA...!!

Pagi tadi abah Pu3 dah pun bertolak ke Kota Bharu, Kelantan lebih kurang jam 1030 pagi. Dia pergi naik kereta dia sama kawan dia katanya. Abah kena pergi berkursus kat stesyen radio Manis Fm (Radio Pantai Timur) lebih kurang 3 - 6 bulan. Abah kata, dia mungkin 3 bulan je kat sana, lepas tu dia nak mintak sambung kat Pahang FM pulak kat Kuantan.

Harap2 abah dpt balik ke Kuantan cepat. Kelantan tu jauh kalau abah nak berulang sebulan sekali. Pu3 tentu rindu kat abah, abah pun sama la tu. Sekarang kat umah Pu3 Wan jerang ada temankan mak. Harap2 wan lama la dok sini. Tadi abah ada cll Pu3, dia kata kul 5 lebih abah dah sampai Kota Bharu. Takpelah, sama2lah doakan abah ok kat sana, selamat balik Kuantan jumpa Pu3. Sepupu2 kat KL tu dtg2 la jenguk Pu3, abah takde ni tak la terasa sangat Pu3 kat sini. Datang la yer.....sekian dulu...babaiiii...muahhhhhssss...cup...cup...

Khamis, 23 Julai 2009

HABIS CUTI PU3 DAH KAT KG!!

Puas dok kg la. Musim buah plak tu. Mak Cik Bangi ngan sepupu2 Pu3 ada balik gak, tapi tak dpt jumpa lama pasal Mak Cik cuti hujung minggu je. Sempat la jumpa Afiq Hakim ngan Arif kat umah wan. Ptg nanti Pu3 dah kena balik Kuantan. Wan ada ikut balik sama Pu3. Sekarang ni Pu3 tido umah tok kat Spg Durian. Lepas ni tak tau la bila boleh balik kg sebab abah Pu3 kena pegi kursus jauh kat Kelantan, Harapkan sepupu2 Pu3 yg ramai tu la kot2 nak dtg jengok Pu3 kat Kuantan. Datang la ye....sian Pu3.

Jumaat, 17 Julai 2009

PU3 BALIK KG LAH!!

Petang jap lagi Pu3 nak balik kg. Dah lama tak balik. Lepas ni entah bila la dapat balik sebab abah Pu3 kena pegi kursus kat Kelantan. Tapi bukan kat Manek Urai la. Sepupu2 Pu3 semua tak balik ke? Dengar cerita Afiq Hakim ngan kak Nana Bangi nak balik gak, tapi tak tau la jadi ke tak. Abah rindu kat bibik tu....ehehehe.....bisa diatur dong....itu kan gampang....bibik `butuh' juga balik kg ni...
hehehe...butuh???

Isnin, 13 Julai 2009

GAMBAR SEPUPU PUT3 KAT BANGI





Lama tul Pu3 mintak gambar2 sepupu2 kat Bangi baru dapat ni. Sebelum tu nak citer,semalam Pu3 jumpa kakngah kat Kipsas siap abah bawa dia jalan2 Kuantan. Pu3 main kat tempat main kat Parkson. Pastu hantar kakngah balik Kipsas. Mak bekalkan kakngah bubur durian ngan rambutan. Sini puas makan durian orang kasi, siap pegi dusun lagi. Sehari dua ni Pu3 mungkin balik Kg sebab ada kenduri umah wan kat Jerang. Ok, kat bawah ni citer dari makcik Bangi tentang gambar2 sepupu Pu3 tu. Kalau ada gambar terbaru kasi lagi la ye, Makcik. Email makcik ni...

Pu3...
Ini mama arif bagi gambar arif ngan family (terkini) ..masuk blog tau..tapi gambar bibik arif tak de..cebab takuk abah Pu3 tengok tak lena tidur...
-gambar arif ngan family (ada belon) itu masa sukan abang afik semalam..syok tengok abang menari pegang bendera..
-gambar lain-lain adalah masa kat Hotel..masa tu mama balik terengganu kat Sutera beach Resort...
www.usim.edu.my

Jumaat, 10 Julai 2009

Pu3 DAPAT EMAIL DARI MAKCIK BANGI


Sebelum tu Pu3 nk bgtahu, Pu3 baru jer kena demam. Demam buah dian la. Sini ada la kawan2 Pu3 kasi buah dian. Pastu abah dan mak plak kena. Skrg ni Pu3 dah ok dah. Pu3 risau ni pasa abah mungkin kena pergi kursus kat Kelantan selama 3 bulan sebelum abah pencen. Abah kata kursus kat stesen radio Manis Fm. Radio pantai timur tu. Kursus komunikasi dan DJ radio. Pas 3 bulan mungkin pindah kat Pahang FM pulak 3 bulan lagi. Tak tau la camne abah takde nnti nih.

Haaa...baru tadi Pu3 dpt email dari MakCik bangi...Ni email dia Pu3 copy kat sini...sama2 baca yer...tengok hebat tak hebat Afiq tu...

wahh..bukan main lagi blog PU3 yee..
bukan afiq tak nak singgah kuantan..tapi yang pasti tiap kali balik ganu, pu3 mesti ada spg diyan..hari tu gitu jugak lah..tak ingat? balik ganu tu setahun 2 kali aje..satu masa nak cuti-cuti..satu lagi masa nak raya...
ingat nak balik kampung minggu ni pun tak dapat..pertama, kakak nina masuk kuiz arab (sabtu), abah ada kelas (sabtu) sampai jam 7.00..tak per lah kan..kira plan balik malam tu..tapii..esoknya hari ahad...kak nina dan abang afik terima pingat taekwando tali pinggang kuninng..ha, pu3 jangan tak tau,ingat tak lepas sebab abang afiq tu siap menguap-nguap lagi masa tengah test...sifu tu asik pandang dia macam nak telan jer...
www.usim.edu.my

Ahad, 5 Julai 2009

Mak Long datang


Mak Long serta rombongan dr Bahau ada datang umah ni...sampai dah malam. Tapi Pu3 tunggu gak la. Sampai2 je dia orang makan durian ada kawan abah kasi tadi. Dapat gak lepas rindu kat Ojan. Malam ni Ojan tido sini. Esok pagi Ahad dia orang hantar kak ngah pegi Kipsas, pastu terus balik Bahau pulak. Isnin plak Mak Long kata nak hantar Bang Teh pegi Melaka tempat dia nak blajar tu. Ermmm..sian Pak Long letih tu, dah la nak hantar Mak Yong lagi esok petang. Tunggu Afik Haqem ngan Ariff ntah bila2 nk sampai. Dengar khabar selalu gak balik ganu, tak singgah pun....abah kata dia pun rindu kat bibik...ehehehe...

Jumaat, 3 Julai 2009

MAK LONG NAK DATANG


Esok mungkin Mak Long nak dtg umah Pu3 sebab nak hantar kak ngah balik Kipsas. Mak long kata datang kejap je pasal ada hal. Maklumlah Pu3 tu orang kuat keris kat Bahau tu, bakal jadi YB Bahau nanti. Org KL takde niat ke nak datang sini? Asik2 org kontan je dtg. Terutama Hazeeq tu sejak dr perut tak pernah nak dtg. Minggu ni Pu3 tak dpt balik kg lagi pasal Mak long nak dtg umah. Ok lah...Pu3 nak tido nih.
Terdapat ralat dalam alat ini